Gastrita: simptome, investigatii si tratamentTratamentul ulcerului este de durata si este obligatoriu insotit de o dieta stricta.
 

Alimente permise bolnavilor de ulcer
Dieta bolnavilor cu ulcer trebuie sa cuprinda: carne de vaca, vitel, pasare, peste slab, sunca slaba, parizer, crenvursti, legume fierte, piureuri, budinci sau sufleuri, lapte dulce, smantana, unt, branza proaspata de vaci, cas, urda, oua proaspete fierte moi sau sub forma de ochiuri romanesti, ulei, fainoase − gris, orez, paste fainoase, paine veche de o zi, biscuiti, dulciuri sub forma de budinci sau prajituri cu aluat uscat, fructe dulci si bine coapte (fara samburi si coji), ceaiuri, sucuri de morcovi, mere, piersici.
 

Alimente interzise bolnavilor de ulcer
Sunt interzise urmatoarele alimente: alcoolul, cafeaua, ceaiul negru, bauturile carbogazoase, carnea grasa sarata, afumata sau preparata prin prajire, pestele gras, sarat, afumat, conservele de peste, branzeturile fermentate, sarate, afumate, laptele batut, iaurtul, untura, slanina, rantasurile, maioneza, painea moale, prajita, painea neagra, pesmetul prajit, dulciurile concentrate (dulceata, ciocolata), aluaturile dospite proaspete, foietajele, zarzavaturile crude fibroase, cu celuloza dura (castraveti, ridichi, sfecla, varza alba, fasole uscata, linte, vinete, rosii), ceapa, usturoi, ardei iute, fructe crude sau acre, nuci, alune, migdale, condimente iuti si iritante (piper, boia, hrean, mustar, otet).

Atentie! Gustarile luate noaptea tarziu pot determina secretii gastrice in timpul noptii.